Tudd meg, mi az a parajdi só, és hogyan alkalmazhatod akár házilag egészségügyi célokra!

„Én úgy szeretlek, mint az emberek a sót…”

Egészen új értelmezést kaphat a népmese, ha a sóra nemcsak, mint ételízesítőre gondolunk, hanem mint terápiára, ami segíti a méregtelenítést, nyugtató és lazító hatással bír, és a vérkeringést is serkenti. Ezzel járul hozzá a gyulladások megszüntetéséhez, megelőzéséhez, valamint az ízületi és izomfájdalmak csökkenéséhez is. Sóból sem mindegy azonban, hogy milyet használunk.

Az étkezési sóként általánosan használatos úgynevezett konyhasó és asztali só a bányászott kősónak egy olyan változata, amelyet kémiailag tisztítanak, illetve csomósodását különböző adalékanyagokkal akadályozzák meg. Ezt a fajta sót akár mesterségesen is elő tudják állítani, ezért ez biztosan nem lesz megfelelő választás. A parajdi só azonban egy kősó. Természetes, nem adnak hozzá és nem vesznek el belőle semmit. Kézzel bányásszák, apróbb darabokra őrölik, majd csomagolják. Nincsenek benne mesterséges adalékanyagok, nem esik át kémiai tisztításon sem. Természetes, egészséges és finom. Egyáltalán nem csípős és sóssága kellemesebb nemcsak a konyhasónál, de a tengeri sónál is.

De hogyan alkalmazzuk a parajdi sót otthoni terápiaként?

A só felhasználása többféle módon történhet. A maximális hatékonyság eléréséhez 0,5 - 1 kg fürdősót 40-50 liter vízben feloldva bárki kiváló koncentrátumú gyógyvizet készíthet (természetesen ennél hígabb sóoldat is jótékony hatással van a szervezetre).

A fürdővíz hőmérséklete 36-38 fokos legyen, egy-egy fürdés időtartama 30 perc. A terápiát kúraszerűen, 18-20 napon át, naponta egy alkalommal érdemes folytatni. A kúrát 1-2 hónap múlva ajánlott megismételni.

Fájdalom enyhítésére: helyi kezelésre, nedves borogatásként 0,5 kg parajdi sót kb. 1 liter vízben oldjunk fel! Kisebb mennyiségek készítésénél is tartsuk be az 1:2 keverési arányt. Ebbe a tömény oldatba mártott kendővel borogassuk a fájós testrészt, és helyezzünk rá még egy száraz törülközőt is.

Szeretnél többet megtudni a parajdi sóról és annak felhasználásáról egészségügyi célokra? Látogass el a PARAJDI SÓPINCÉBE, ahol ötvenezer kiló húszmillió éves parajdi só segíti a gyógyulást és a jó közérzetet. A háromszáz négyzetméteres pincét Budapesten, a Vámház körúton találod! A Parajdi Sópince a gyógyulni vágyó asztmásoknak, allergiásoknak és a légúti megbetegedésekben szenvedőknek ad enyhülést, de mindenkit szívesen vár egy kis feltöltődésre! Tudj meg többet itt: www.sopince.hu

Forrás:

http://gyogyitoso.hu/soterapia-otthon/

http://parajdi-so.hu/etkezeshez